Assistentiehonden

Er zijn verschillende soorten assistentiehonden die, afhankelijk van iemands situatie de zelfstandigheid kan vergroten, maar een kleine groep hiervan wordt vergoed door de zorgverzekering. Dit zijn, de blindengeleidehonden, de signaalhonden en de ADL-honden. Erkende scholen krijgen hiervoor een vergoeding vanuit de zorgverzekering en mensen krijgen een bijdrage in de verzorgingskosten.

Er zijn dus ook assistentiehonden waar geen vergoeding zoals bijvoorbeeld, autismehonden, ptss-buddyhonden, epilepsie-hulphonden en diabetes-hulphonden. Daarnaast komt het voor dat iemand bijvoorbeeld een dubbele functiebeperking heeft en dat er maar een vergoeding wordt uitgekeerd voor 1 taak.

Veelal komen kinderen niet in aanmerking voor een assistentiehond. Veelal omdat men vindt dat ze te jong zijn om hun verantwoording hiervoor te dragen en omdat ze veel worden ondersteund door hun omgeving.

Toch vinden wij dat een hond een groot verschil kan maken in het leven van een kind en van diens gezin met name. Animals4kids kijkt graag met u wat de mogelijkheden zijn.

Lichamelijk

Visueel-beperkt

meervoudig-beperkt

epilepsie

Diabetes

PTSS

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.