Diabetes Hulphond

Een diabetes hulphond is op positieve wijze getraind om een hypoglykemie en/of een hyperglykemie te herkennen door middel van lichaamsgeur. De hond kan deze geur vaak al ruiken voordat u zelf de verandering in uw bloedsuikergehalte bemerkt en soms zelfs al voordat de bloedsuikerwaarde geobjectiveerd kan worden door middel van een meting.

De hond geeft u vervolgens (of de ouder van het kind) een signaal, door bijvoorbeeld te blaffen of u aan te raken met zijn poot of neus, zodat u op tijd actie kunt ondernemen. Ook kan de hond uw medische kit aangeven (dit wordt apporteren genoemd). De hond kan deze met zijn geweldige neus immers snel vinden. Voor de hond een leuk spel, uitdaging en beloning en u kunt zo de kwaliteit van uw leven, of die van een gezinslid verbeteren.

Een diabetes hulphond wordt (nog) niet vergoed door de zorgverzekeraars.  Ook voor deze honden willen wij iets kunnen betekenen. Denkt u dat u in aanmerking komt voor een diabetes hulphond, dan kunt u met ons contact opnemen.

Samen met u zoeken wij voor u de juiste organisatie om u hier in te kunnen begeleiden. We helpen u mee zoeken naar de geschikte hond of pup hiervoor en wij kunnen u helpen om te kijken, als u het zelf niet kunt bekostigen of misschien een gedeelte daarvan, hoe we met elkaar hier voor de financiën bij elkaar krijgen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.